Egyéni utazás, utazási tipp

Szeretek utazni. Amikről írok: egyénileg szervezett utazás, jó tanácsok saját tapasztalatok alapján. Saját útjaim leírása, Ausztria, Olaszország utazási tanácsok

Archívum

Ajánlott linkek

Keresés

Egyéni keresés

Ausztria: tényleg olcsó síelés, szezonnyitó olcsó árak

2010.11.15. 09:43 egyeni_utazas

Most kaptam a következő ajánlatot:

Szezonnyitó besízés a Landhaus Tauplitz-ban

                (Ausztria – Tauplitz)


4 nap/3 éjszaka vagy 5 nap/4 éjszaka

2010 November 28-tól  december 23-ig

EUR 105/ fő / 3 vagy 4 éj félpanziós ellátással

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria síelés olcsó szállás hotel szobafoglalás

Olaszország, Pisa, Wizzair olcsó repülőjegy, olcsó szállás

2010.11.09. 14:00 egyeni_utazas

A legutóbbi hosszú hétvége célja: Pisa, Olaszország. A Ferde Torony, a Csodák tere, a Dóm, a Keresztelő kápolna.

Miért jó olcsó úticél Pisa? Mert kapható olcsó Wizzair repülőjegy, és nem kell más kiadással számolni mert a repülőtér közel van a belvároshoz, gyalog megközelíthető. Főszezonon kívül hihetelenül olcsó szállás található Pisa-ban.

Már korábban készültünk az útra, jó tudni, hogy olcsó repülőjegy a Wizzair-nél 3 hónappal az indulás előttig kapható. Ennek megfelelően, a repülőjegy foglalás időpontja 3 hónapja volt: két személyre a repülőjegy foglalás minden díjjal együtt 18.720 Ft volt, ez oda-vissza repülőjegy. Érdekes a repülőjegy bontása, az odaút ingyenes, a visszaút 400 Ft, a repülőjegy foglalási díj 2760 Ft, az összes többi költség a reptéri illeték és valamilyen adó. Saját tapasztalat a 3 hónapos olcsó repülőjegy foglalási határ, de jó tudni. 

További fapados repülőjegy tudnivalók:

  • további díjat számítanak fel, ha feladsz bőröndöt. Ingyenesen csak 1 kézipoggyász vihető, amit nagyon komolyan vesznek. Ez a kézipoggyász lehet egy kisebb bőrönd, ami még belefér a repülőtéri mérethatárokba, de mellette még egy kis fotóstáskát sem lehet felvinni a fedélzetre.
  • újabb plusz díj a helyfoglalás vagy az elsőbbségi beszállás lehetősége. Részletes információk a repülőtéri intézkedésekről itt olvasható.
  • plusz díjak vannak a fizetési módokban, én egyszerű banki átutalással fizettem.
  • plusz díjat jelent, ha nem saját magad végzed el az interneten a check-in procedúrát. Ezt 7 nappal az indulás előtt már meg lehet tenni, akár egyidejűleg a visszaútra is. Ennek a végeredményeként kinyomtathatod a beszállókártyát. Én ezt választottam.

Szólj hozzá!

Címkék: wizzair pisa olcsó repülőjegy repülőjegy foglalás

Pisa, olcsó szállás a Ferde Torony mellett

2010.11.09. 13:50 egyeni_utazas

A Pisa-i utazás során találtunk egy olcsó szállást közvetlenül a Ferde Torony mellett. Ez a szállás a Grand Hotel Duomo Pisa. Egy korlátozott forgalmú utcában van, ahol néha busz is jár. A hotel ajánlatokban panaszkodnak a tisztaságra, meg a zajra. Saját tapasztalat alapján a fürdőszoba rendben van, nem penészes. A szoba tisztasága is jó. Mi a 3. emeleten kaptunk utcára néző szobát. Az ablak és a tok között volt rés, emiatt valóban beszűrődtek az utcai zajok, de éjjelre elcsendesült az utca, és a redőnyt leengedve valamennyire csökkenthető volt a zaj. Nem túl forgalmas az utca, de az olasz életstílus miatt tényleg sok a zaj. A reggeli benne van az árban, de a kávé automatából jön és nem volt finom.

A Grand Hotel Duomo - Pisa egy 4 csillagos hotel, nem tudom miért kapott ennyi csillagot.

Javasalom, hogy kérd az utcára néző szobát, ha lehetőség van rá, akkor a felső emeleteken (4 emelet van, két lift üzemel), mert innen rálátni a Ferde Toronyra, a Dómra, és a Keresztelő kápolnára. A szomszédos utcák meg olyan szűkek, hogy aki ide kap szobát, az csak a szemközti ház falát nézheti.

A Grand Hotel Duomo-ban fizetni kell a wifi-ért. 

A kétszemélyes szoba ára októberben 60 euro körül volt, reggelivel együtt.

A hotel szobafoglalás a booking.com-on végezhető.

Szólj hozzá!

Címkék: pisa olcsó szállás hotel szobafoglalás